De eerste dagen in Dortmund
Door: Rik
Blijf op de hoogte en volg Rik
05 Maart 2008 | Duitsland, Dortmund
Op zaterdag 1 maart om 12.00 uur kwam ik aan in Dortmund. Ik werd opgewacht door mijn begeleider, genaamd Falk. Falk is ook een student journalistiek en hij is super aardig. Hij heeft mij geholpen met het inrichten van mijn kamer en heeft mij ’s middags de Universiteit waar ik ga studeren en de stad laten zien. Dortmund is een prachtige stad met veel industrie en een schitterend centrum.
Ik woon in een groot appartement dat plaats bied aan heel veel studenten. Ik denk dat er wel 80 studenten wonen hier. Mijn kamer is klein maar gezellig. Ik heb een eigen douche en een eigen toilet en daar ben ik blij mee. De keuken wordt gedeeld met studenten die op dezelfde verdieping wonen als ik. Ik woon op de derde etage en deel de keuken met ongeveer 15 mensen. Het is een zeer kleine keuken en ik kom er niet graag eigenlijk. In de eerste plaats omdat ik simpelweg niet kán koken. En in de tweede plaats omdat de keuken vaak bezet is door andere studenten. De studenten op mijn etage zijn nog niet mijn grootste vrienden. Er zijn veel Aziaten en zij gaan veel met elkaar om. Ze hebben niet de neiging om mij te leren kennen en een spontaan gutentag is er ook niet bij. En ze eten ook nog eens flink veel. Elke keer als ik door de gang wandel staat er wel een pan met kip op het vuur of is de oven gevuld met ander Aziatisch eten.
De Universiteit waar ik studeer is ontzettend groot. Om van de Noordelijke helft naar de Zuidelijke helft te komen kun je gebruik maken van een speciale kabelbaan. Je kunt ook gaan lopen maar dan ben je zo een kwartier verder. Op de Universiteit zit een ‘Mensa’, een plaats waar je als student voordelig kunt eten. Op het moment dat ik voor het eerst de Mensa betrad viel mijn mond open van verbazing. Een ontzettend groot gebouw met ongelofelijk veel verschillende plaatsen waar je eten kunt halen. In de Mensa is zeker plaats voor een paar duizend studenten! En het mooiste is dat het eten zeer goedkoop is. Voor €1,50 heb je een dagmenu, wat bestaat uit een warme maaltijd + een toetje. Op mijn eerste dag kreeg ik bijvoorbeeld een bord spaghetti en een schaaltje fruitkwark. Het smaakte goed, vandaar dat ik tot op de dag van vandaag op de Universiteit eet. Hoef ik ook niet te koken!