Weer een update - Reisverslag uit Dortmund, Duitsland van Rik - WaarBenJij.nu Weer een update - Reisverslag uit Dortmund, Duitsland van Rik - WaarBenJij.nu

Weer een update

Door: Rik

Blijf op de hoogte en volg Rik

27 Maart 2008 | Duitsland, Dortmund

Hoogste tijd voor weer een update van mijn belevenissen in Dortmund. Echt veel heb ik de afgelopen dagen niet beleefd. Maandagavond om 21.30 uur was ik weer terug in Dortmund na een weekendje in Gorredijk te zijn geweest. Nou ja Gorredijk, ik ben bijna het hele weekend op stap geweest!

Goed, op dinsdag hadden we weer Duitse les. Niks speciaals. ’s Avonds hadden we een feestje. Was wel leuk, maar ook niet echt zo bijzonder. Tijmen en ik waren al vroeg aanwezig (21.00 uur) en uiteindelijk zijn we met de laatste Metro weer naar huis gegaan. Om 00.00 uur waren we weer terug.

De volgende dag hadden we weer een gewone Duitse cursus. We hebben met onze groep een krant gemaakt. Iedereen heeft een stukje geschreven over iets of iemand. Ik heb een stuk geschreven over korfbal. Met name waarom korfbal niet zo bekend is in Duitsland. ’s Avonds heb ik in mijn kamer voetbal gekeken: Zwitserland – Duitsland. Uitslag: 0-3. Duitsland speelde erg goed. Later hoorde ik dat Nederland met 3-4 had gewonnen. Altijd spectaculair die wedstrijden van Nederland…

Vandaag hebben we weer Duitse cursus gehad. We deden het spelletje ‘popcorn’. Ik had er nog nooit van gehoord maar het was wel grappig. We kregen een Duitse tekst en één iemand begon voor te lezen. Wanneer hij het woordje ‘popcorn’ plus een andere naam zei moest diegene verder gaan met lezen. Op deze manier bleef je wel meelezen want op elk moment moest je zelf lezen. Het mooiste is natuurlijk om op een onmogelijk moment de beurt aan een ander te geven, haha. Ja, het was wel een leuke les vandaag!

Wat betreft het eten in de Mensa, het goedkope restaurant op de universiteit, heb ik niet te klagen. Dinsdag zag het daggerecht er niet goed uit (ik weet echt niet meer wat we kregen) dus heb ik de action-seller van deze week genomen: Pommes Frites met Bratwurst, een salade en een flesje drinken naar keuze. Het kost wel wat meer dan gebruikelijk (2.85 euro geloof ik) maar het was heerlijk! Gisteren had ik spaghetti bolognese met hanenschnitzel, een salade en een heerlijk griesmeel toetje. En vandaag had ik rijst met gehakt in saus, een salade, pommes frites en een toetje. En dat voor maar 1,85 euro!

Vanavond gaan we met de hele Erasmusgroep een Duitse film kijken. Niet zoveel zin in want ik houd niet zo van films. Maar het zal vast wel gezellig worden. Want na de film gaan we nog even de stad in. Zelfs onze drie leraressen Duits gaan mee, zij weten een leuke disco waar ik nog niet ben geweest. Ik ben benieuwd!

• 28 Maart 2008 - 09:21

Greetje:

Hoi Rik,
    We zien dat je niet hoeft te verhongeren!
    Leuk trouwens, al die foto's.

Groetjes van ons, Greetje