Relaxed weekje
Door: Rik
Blijf op de hoogte en volg Rik
09 April 2008 | Duitsland, Dortmund
Deze week is de studie journalistiek echt begonnen. Hoewel dat voor ons als Erasmus-studenten niet helemaal waar is. Deze week staat voor ons in het teken van verschillende lessen bekijken en een programma opstellen. Om mijn studie te halen moet ik hier 30 punten halen. 6 daarvan heb ik al binnen middels de Duitse cursus van de eerste maand. De overige 24 punten moet ik bij elkaar sprokkelen door een programma samen te stellen met cursussen die mij interessant lijken.
Tot nu toe heb ik nog niet veel cursussen bekeken. Op maandag zat ik samen met Tijmen klaar om een cursus te bekijken, bleek deze pas volgende week te beginnen. En zo zijn er nog meerdere cursussen niet doorgegaan of beginnen later. Eigenlijk wel een relaxed weekje!
Vandaag zaten we bij een cursus ‘Ausspracheschulung für ausländische Studierende’. We dachten dat het ging om een cursus Duits, om de Duitse taal te verbeteren. We zaten in een heel klein lokaaltje met 12 studenten, van wie de helft afkomstig was uit Azië. Het bleek echter geen cursus Duits te zijn, maar juist een cursus voor buitenlanders die bepaalde Duitse klanken niet goed kunnen uitspreken.... Binnen vijf minuten stonden we weer buiten!
Nee, hoe mijn programma er uit gaat zien weet ik nog niet precies. In ieder geval heb ik wel al een paar vakken die ik wil gaan volgen. Volgende week moet ik mijn definitieve lijst met cursussen inleveren en wordt mijn programma definitief.
Vrijdag ga ik weer trainen bij Grün Weiss. Een dag later mag ik met de ploeg mee naar Enschede, daar spelen we een toernooi. Die dag maak ik dus ook mijn debuut bij Grün Weiss. Omdat we zaterdag al vroeg vanuit Castrop-Rauxel vertrekken overnacht ik van vrijdag op zaterdag bij de voorzitter. Ik ben benieuwd hoe het zal zijn, spelen in een groen-wit shirt!
09 April 2008 - 20:00
Menno:
Verrader!!! Korfballen doe je bij LDODK, niet daar;)
Succes vrijdag/zaterdag!
Je broertje -
10 April 2008 - 11:00
Greetje:
Leuk om even weer wat te lezen Rik.
Ik ben erg benieuwd hoe het korfballen zaterdag zal gaan. Kan dat eigenlijk zomaar?? Hoef je geen spelerskaart oid?
Groetjes en veel plezier!
Greetje -
11 April 2008 - 08:27
Flügel:
Oude tijden herleven Rik! Het ODK tijdperk, groen wit ;-)
Succes @ Enschede!