Campuslauf - Reisverslag uit Dortmund, Duitsland van Rik - WaarBenJij.nu Campuslauf - Reisverslag uit Dortmund, Duitsland van Rik - WaarBenJij.nu

Campuslauf

Door: Rik

Blijf op de hoogte en volg Rik

28 Mei 2008 | Duitsland, Dortmund

Vanavond was de Campuslauf. 10 kilometer hardlopen over een parcours op en rond de universiteit. De organisatie had erg zijn best gedaan om er een mooie loop van de maken. Het parcours was prima afgezet. Maar wat een zwaar parcours!! Echt, geen meter vlak! En niet alleen over verharde wegen, maar ook een stukje over een geitenpaadje en een stukje gras. En wat was het benauwd! Maar ik had mijn doel bereikt: binnen de 43 minuten.

Een klein uurtje voor de start begon het erg hard te regenen en te onweren. Daardoor werd de start met een kwartier uigesteld. Het parcours was drijfnat geworden, vooral op de onverharde stukken was dat erg lastig.

Voor de start wist ik dat het belangrijk was om zo ver mogelijk vooraan te staan, om geen last te hebben van het gedring. Ik startte vanaf de tweede rij. Goed voor elkaar! Ik ging snel van start. Vier ronden van 2,5 km moesten er worden afgelegd.

De eerste ronde ging goed. Ik zag op de klok dat ik een rondetijd van 10.12 min had. Snel rekenend moest ik op een tijd binnen de 41 minuten komen. Door mijn gereken miste ik de drankpost. Niet erg slim want het was vreselijk benauwd en ik wilde wel ff wat drinken!

In welke tijd ik de tweede en de derde ronde doorkwam weet ik niet. Wat ik wel weet is dat het de derde ronde erg moeizaam ging. Ik kreeg wat last van mijn maag en begon wat verkrampter te lopen. Gelukkig duurde dit maar een halve ronde en de laatste ronde heb ik vol gas gelopen. Uiteindelijk kwam ik uit op een tijd van ongeveer 42.57 min. Ik moet nog ff wachten op de officiele uitslag, maar het zal niet veel schelen. Niet slecht vond ik zelf. Helemaal kapot was ik wel, maar dat moet ook!

• 29 Mei 2008 - 11:00

Eric:

Dat kon toch wel wat sneller..:P Ik doe het je niet na hoor..